Ik wil een loodgieter worden, maar heb een ICT opleiding?

Het loodgietersvak kan gezien worden als een zeer uitdagende. Je moet in staat zijn om problemen aan te pakken waarbij de klant ook nog tevreden moet zijn. Ook moet je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Het zal geen leuk gevoel geven als de klant een nieuw model kraan wil laten installeren en jij daar niet op de hoogte van bent.

De basis voor een goede loodgieter ligt dus bij een gedegen opleiding die alle facetten van het werk belicht en ook nog bij de tijds is. Waar het werk van een loodgieter vroeger relatief eenvoudig was, tegenwoordig is dat met de voortschrijdende techniek niet meer het geval.

Bij welke instanties kan ik dan terecht zijn?

Voor het volgen van een loodgietersopleiding is er meestal geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is vereist dat je op zijn minst wat technisch inzicht hebt. Het aanbod aan loodgietersopleidingen is ruim. Het is dus wel belangrijk te weten waarvoor je gaat. Voor een opleiding in de installatietechniek, ook deel uitmakend van het loodgieterswerk, wordt er wel vaker een vooropleiding installatietechniek vereist.

Een gedegen opleiding tot loodgieter Kampen kan 3 tot 4 jaar duren en is op MBO niveau. Bij deze opleidingen worden alle facetten van het werk belicht en bestaat er ook nog de optie tot specialisatie. Na het volgen van zo een opleiding krijg je een erkend diploma waar je zelfstandig mee aan de slag kunt of kan solliciteren bij een loodgietersbedrijf.

Er zijn ook instanties die korte cursussen verzorgen. Deze kunnen soms zelfs maar 3 dagen duren. Deze zijn echter meer bedoeld voor hobbyisten of de doe-het-zelvers.

Het is dus belangrijk om te kiezen voor een gedegen opleiding en je niet te laten verleiden voor het volgen van korte cursussen. Het werk van een loodgieter is veelomvattend en vereist daarom ook een goede opleiding.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *