Adverteren

De bedoeling van ictdelta2010.nl, is om de lezers en bezoekers voldoende op de hoogte te houden van ontwikkelingen en nieuwigheden op ICT-gebied. Als je praat over netwerken, is er heel veel dat erbij komt kijken. Netwerken worden bestuurt met computers, laptops, tablets en tegenwoordig zelfs smartphones. Al deze snufjes komen gepaard met apps, besturingssystemen en het internet. ICT staat niet zomaar voor Informatie-en Communicatie Technologie.
Heb jij dus een product, app, snufje of zelfs je website die je wenst te promoten, mag je contact met mij opnemen ten aanzien van het adverteren.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Als je ergens adverteert, moet je weten wie de bezoekers zijn die dat medium aantrekt. De bezoekers die ictdelta2010.nl aantrekt reikt in de leeftijdsklasse 11-65 jaar, zowel man als vrouw. Deze groep keert dagelijks terug om op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen die te overwegend met ICT te maken hebben. Met onze hoge bezoekersaantallen mag je ervan verzekerd zijn dat jouw advertentie maandelijks door meer dan vijfduizend (5.000) mensen gezien zal worden. Het dagelijks gemiddelde bezoekersaantal ligt tussen 150 en 200 en zijn er piekdagen van rond de 250 mensen. Stel je dus gerust, jouw advertentie wordt zeker gezien.

Het inhoudelijke van een advertentie
Ben je nieuw met adverteren, geef ik je enkele ideeën mee. Waar je ook al gaat adverteren, helpen deze dat je advertentie gelezen of bekeken wordt. Dat is toch uiteindelijk de bedoeling? Om de aandacht van de lezer te trekken. Daarom zijn de vorm, de inhoud en overall look van belang en horen die tot de belangrijke voorwaarden.
• Laat de kern van zo een advertentie duidelijk zijn. Niets is zo lastig als de lezer gaat twijfelen over wat je precies aan het aanbieden bent.
• Bied je meer dan één product aan, doe dat niet in dezelfde advertentie. Haal oppervlakkig details aan en blijf gericht op het hoofdproduct.
• Zorg voor een vlot grammaticaal verloop van de tekst of de boodschap. Grammatica fouten maken mensen vaak minder geïnteresseerd.
• Maak je boodschap aanzienlijk. Een pakkend kopstuk of helder videomateriaal is vaak voldoende.
• Houd de advertentie boeiend. Zou jij graag een tekst lezen, waar je weinig over weet, zonder foto’s of beeldmateriaal?
• Toon telkens weer dat de boodschap van jou komt. Merk, slogan, logo steeds aangeven.
• Maak je boodschap je eigen. Gebruik niet de kleuren die overeenkomen met een andere (bekende). Laat men niet denken dat ze de advertentie al kennen, want dan kijkt men niet verder. Als gevolg heb je dat je boodschap niet overkomt.
• Is je advertentie af, vraag dan mensen in je directe omgeving wat zij ervan vinden. Je kunt dan aanhoren hoe de boodschap overkomt, voordat je die aan de wereld toont. Pleeg correcties waar nodig.

Advertentievoorwaarden
Advertenties komen in allerlei vormen en formaten. Elk medium heeft daarom voorwaarden waar je advertentie aan moet voldoen, alvorens geplaatst te kunnen worden.
Zo heb je:
• Formaten voor foto’s, documenten en beeldmateriaal.
• Er is vaak een maximale lengte voorgehouden voor video’s en voor animerende beelden.
• Belangrijk is ook de toegestane grootte van de file.
• Er wordt vaak ook van tevoren het minimaal en maximaal aantal karakteristieken aangegeven.
• In de advertentie moet het merk of het product vermeld zijn.
• De inhoud van het bestand mag niet misleidend zijn. Aan de hand van welke website je zaken mee doet, mag de inhoud vaak ook niet aanstootgevend zijn.
Als overeen is gekomen dat je op deze website adverteert, worden de exacte voorwaarden naar je opgestuurd.

Hoeveel kan het adverteren jou kosten?
Als het op adverteren neerkomt, houd ik rekening met een aantal aspecten. Door welke en door hoeveel bezoekers het bekeken en gezien zal worden, hoelang je al bezig bent in de branche, als jij je eigen website hebt en hoeveel bezoekers die gemiddeld heeft, etc. Voor startende ondernemers en voor eenmalige advertentie-plaatsers, hanteer ik prijzen die ver onder de standaard tarieven liggen van langer bestaande bedrijven. De standaard abonnementstarieven variëren tussen de €10.99 en €14.99 per maand, afhangend van het aantal bezoekers dat jouw website voorbijkomen.
Voor exacte tarieven en om een samenwerking aan te gaan, vraag ik dat je het contactformulier invult met als titel “adverteren”.

Disclaimer
De resultaten en opbrengsten die het adverteren hier met zich meebrengen, kunnen variëren. Het is in geen geval toegestaan mij te contacten omtrent onbevredigende uitkomsten.