Top 10 NL bedrijven waarbij online ‘leeft’

De Nederlandse economie staat wereldwijd bekend om haar innovativiteit en behoort het bedrijfsleven tot één van de meest dynamische in de wereld. Ook online valt dat te merken omdat de zichtbaarheid van een aantal van deze bedrijven heel duidelijk te merken is. Hieronder vindt je de Top 10 Nederlandse bedrijven die beslist niet meer weg te denken zijn en die handig van het internet gebruik maken bij hun werkzaamheden:

1) De Telegraaf: als mediabedrijf is de focus zeker op het verspreiden van het nieuws over een breed publiek. In het digitale tijdperk is het internet de uitgekozen plek om dat te doen en kan alle de bezoeker van de website alle nieuws op een prettig gepresenteerde manier lezen. Niet alleen het nieuws wordt door de Telegraaf voornamelijk via het internet aan de man gebracht, maar ook de samenwerking met haar verschilende partners en het verzamelen van nieuwsberichten.
2) VNU: het internet is het medium bij voorkeur voor mediabedrijven om hun klanten te bereiken en is de VNU daarop zeker geen uitzondering. Nagenoeg alle werkzaamheden bij dit mediabedrijf worden uitgevoerd met gebruikmaking van het internet
3) Elsevier : weer een uitgever die gretig gebruik maakt van het internet. Maar Elsevier is dan ook meer dan een uitgever alleen. Het bedrijf is intensief betrokken bij verschillende wetenschappelijke studies en worden die allemaal online gepubliceerd.
4) Aegon: ook binnen de verzekeringswereld gebeuren steeds meer werkzaamhden online en is Aegon binnen deze branche geen onbekende. Als topverzekeraar worden vrijwel alle aanvragen online gedaan. Dit bespaart zowel de klant als het bedrijf veel kostbare tijd en kan er zo ook goedkoper worden gewerkt.
5) ING: dit is zeker een naam die een ieder in Nederland wat zegt en blijft de financiёle sector niet achter met haar online activiteiten. Verreweg de meeste werkzaamheden (van geld overmaken tot het aanvragen van een lening) kunnen nu via het internet plaatsvinden.
6) KPN: Een Nederlands bedrijf dat zijn vleugels ver over onze landsgrenzen heeft uitgeslagen. Het online beschikbaar zijn van de meeste activiteiten van het bedrijf heeft hierbij ook in grote mate bijgedragen.
7) Bol.com: waar zou een webwinkel nou zijn zonder het internet? Bij Bol.com leeft de hele onderneming rond het internet en behoort het bedrijf nu tot één van de grootste webwinkels van ons land.
8) Achmea: weer een verzekeraar die in de Top 10 voorkomt omdat ook Achmea veel van haar activiteiten online uitvoert. Omdat het hier om de moedermaatschappij gaat met een aantal dochterondernemingen is het heel belangrijk dat alle informatiestromen vlot via het internet zullen verlopen.
9) ABN AMRO: als een gevestigde financiёle instelling maakt deze grote bank zeker ook intensief gebruik van het internet.
10) De RDW: niet direct een bedrijf in de ruimste zin van het woord, maar is deze instelling verantwoordelijk voor de registratie van alle voertuiggegevens in Nederland. Het is begrijplijk dat de RDW over een uitgebreidt online netwerk beschikt waarop alle aangeloten leden zijn aangesloten.
Het internet is van primair belang bij de werkzaamheden van bovengenoemde bedrijven en instellingen, maar zijn er ook tal van andere bedrijven die ook heel actief online zijn.

Je ziet dus dat het zeker loont om je ook te richten op online. Niet alleen offline maar ook online moet de focus krijgen binnen je bedrijf. Dit geldt voor de grote bedrijven als Philips, maar ook voor de kleinere ondernemers zoals bijvoorbeeld een loodgieter uit Eindhoven

Leave a Comment

Your email address will not be published.