Top websites

Er zijn op het internet een aantal websites te vinden waar er een heleboel informatie te vinden is op het gebied van ICT. Ik heb een selectie gemaakt van de top websites die er te vinden zijn en kan je er een keuze maken tussen Nederlandstalige websites of eentje in het Engels. Het gaat om de kennis die je op kunt doen door zo een betreffende website te bezoeken en worden er ook vaak mogelijkheden geboden om jezelf te ontwikkelen:

Jobbird.com: deze website houdt een gigantische vacaturedatabase bij en is gelijk ook één van de grootste die er te vinden zijn in ons land. De meeste bedrijven plaatsen de benodigde vacatures namelijk op het internet omdat de toegang tot zo een vacature via het internet gewoonweg het makkelijkst is . Het voordeel van Jobbird.com is dat er steeds door meer bedrijven zaken mee worden gedaan en je als werkzoekende niet meer op de verschillende online vacaturesites hoeft te gaan.

www.kennisnet.nl: op het internet valt er heel wat kennis te halen en is het soms wel fijn wanneer alles op een website op een rijtje wordt gezet. Op kennisnet.nl is er een opsomming gemaakt van alle populaire programma’s en zelfs apps waar de meeste docenten en leerkrachten gebruik van maken om op een aantrekkelijke de lessen te kunnen verzorgen. Verder zit deze website boordevol handige tips en blogs over het lesgeven en is het een echte aanrader dus voor degenen die voor de klas staan.

Webwereld.nl: het is altijd leuk wanneer je kunt lezen wat de ervaringen zijn van andere bedrijven over het gebruik van ICT binnen de organisatie en wat ze er allemaal aan doen om verbeteringen aan te brengen. Op webwereld.nl zijn er ook veel handige tips te vinden en kan je er direct ook de vele vacatures bekijken die erop te vinden zijn. Met de ervaringen die er op deze website gedeeld zijn krijg je als beginnende ondernemer een heel goed idee welke richting jij zult moeten kiezen om direct een goede start door te maken.

www.makeuseof.com: weliswaar een Engelstalige website, maar wel eentje die wat orde schept binnen de schijnbaar ontelbare websites die er te vinden zijn op het internet. Er wordt namelijk gewerkt met verschillende categorieën en wordt het zoeken naar de juiste informatie vergemakkelijkt. Zo kan je direct op websites komen met de leukste films of alles op het gebied van sport.

www.lifewire.com: er zijn verschillende redenen waarom je op het internet gaat en gebeurt het ook vaker dat je op zoek bent naar iets leuks om de tijd even te doden. Op lifewire.com is er een verzameling te vinden aan websites die qua inhoudt wat apart zijn en een mix zijn van humor tot soms wat bizar. Dit maakt het juist de ideale website om iets leuks te vinden omdat de keuze er groot is en er voor een ieder wel wat te vinden zal zijn.

www.itbusinessedge.com: binnen de financiële wereld is het met de huidige ontwikkelingen op het gebied van ICT steeds belangrijker om goed geïnformeerd te zijn over de laatste stand van zaken en ervoor te zorgen de concurrent voor te zijn. Ook goede analysis over de steeds veranderende zakenwereld zijn er te vinden op itbusinessedge.com en wordt je altijd op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen.

www.godaddy.com: dit is weer zo een handige website waarop er van alles te lezen is op het gebied van ICT voor het bedrijfsleven. Godaddy.com richt zich wel op de beginnende en kleine ondernemers en geeft een uitgebreide uitleg over het nut van het hebben van een eigen website en hoe je het internet kunt gebruiken om de onderneming te laten groeien. De website is echt compleet en is het bijzonder behulpzaam voor degenen die een steuntje in de rug nodig hebben om op de juiste manier hun bedrijf op het internet te plaatsen.